diumenge, 8 de gener del 2023

OMAR SY, MENTIDES NEGRES i LIBERALS

 

Soldats francesos a la Primera Guerra Mundial

"[...] Omar Sy est à l'affiche de Tirailleurs qui sort en salles ce mercredi 4 janvier. Ce film d'1h50, réalisé par Mathieu Vadepied, revient sur l'histoire des 200.000 tirailleurs sénégalais qui se sont battus pour la France lors de la Première Guerre mondiale. [...] celui qui  interprète un tirailleur africain enrôlé dans l'armée française en 1917, s'est dit 'surpris que les gens soient si atteints' par la guerre en Ukraine."

Obliden convenientment Sy i els seus apologetes que fins a 7,8 milions de francesos, el 20% de la població francesa, van ser mobilitzats per l'exèrcit francès a aquesta guerra. Magribins i subsaharians van suposar-ne només el 5% dels seus combatents.

També palesen el seu cinisme en titllar de racistes els francesos i els europeus en gosar de solidaritzar-nos, per ser europeus com nosaltres i estar arrelats a la nostra compartida Europa ençà la més remota antigor, amb els ucraïnesos. 

Així com en amagar que els europeus ens solidaritzem activa i generosament amb els africans com proven les ingents quantitats dels nostres diners, sovint malbaratats, que s'hi trameten mitjançant la UE i de tota mena d'entitats no governamentals.

La seva prioritat no és, tanmateix, l'honestedat sinó fer-nos sentir culpables als europeus. Com ja és habitual. Distorsionant la realitat, mentint, si els convé.

Sy esmenta específicament els africans, en fa protagonitzar aquest film que produeix, en sentir-se'n proper com africà que és. De nosaltres, pel contrari, ell espera que ens sentim culpables per sentir-nos propers als ucraïnesos.

Sy que suposadament és un símbol de l'amable, reeixida i integrada immigració a França i Europa, que fins i tot és presenta com un humanista i filantrop, resulta estar tan ple de ressentiment racial contra els francesos i els europeus com tants altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada