dilluns, 13 de setembre del 2021

MORAD, HEROI DEL POBLE?

Morad, referent del jovent?

"El artista de la Florida de l’Hospitalet, barrio que siempre reivindica, nunca ha negado que tiene un pasado complejo y esto le puede acarrear consecuencias penales. (...) La Fiscalía pide para él y su amigo una pena de dos años y medio de cárcel por un delito de robo con fuerza en una casa habitada en grado de tentativa y un delito de amenazas no condicionales."

Morad El Khattouti El Horami, un immigrant marroquí, raper i delinqüent conegut com Morad, és enaltit com heroi popular i referent del jovent pels mitjans.

Els seus crims són eufemísticament descrits i reduïts a un "pasado complejo"Tot li és perdonat en ser un immigrant musulmà i nord-africà. 

Però de quin poble és l'heroi? Dels veïns del barri de La Florida a L'Hospitalet de Llobregat potser? De quins veïns?

Perquè n'hi ha molts que n'estan farts. Farts de com s'han apropiat Morad i d'altres com ell, amb el suport d'alguns babaus autòctons, dels carrers.

Si Morad ataca a la policia, no només verbal sinó també físicament, a més d'amenaçar de mort qui l'enxampa robant, què és capaç de fer amb aquests veïns?

Això, tanmateix, no importa gens a qui l'enalteixen. Hi veuen un bonic i engrescador símbol de la puixança de la immigració. De l'enriquiment etnocultural, segons diuen.

Una immigració que celebra la seva identitat etnocultural oposada a la nostra, com palesa que Morad tingui com referents culturals el rap francès de magribins com ell, mentre a nosaltres se'ns reprimeix si fem el mateix amb la nostra.

Immigrants com Morad són un exemple del nefast impacte de la globalització entre els catalans i europeus. Presentat com quelcom meravellós pel poder malgrat ser el contrari.

No pot sobtar així que alguns joves autòctons acabin per idolatrar Morad com arquetip de l'immigrant víctima i heroi alhora.

Joves catalans i europeus desarrelats que, patèticament, hi recorren per tenir algun referent identitari. Qui, fins i tot, poden creure que consumir aquest producte del Sistema és ser rebel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada