dijous, 12 d’agost del 2021

EL NACIONALISME SALVARÀ EL CATALÀ

Cal un govern nacionalista que actuï per retornar el català al lloc que és mereix com la nostra llengua nacional. Al contrari del govern actual que, malgrat dir-se independentista, rebutja el nacionalisme i abandona el català a la seva dissort. 

Victòria Alsina, consellera d’Acció Exterior, n'ha palesat la patètica feblesa.

Aquest complex d'inferioritat front els que no són catalanoparlants és copsat pels immigrants. En rebla l'actitud d'indiferència o directament d'hostilitat front la nostra llengua. 

Alguns encara afirmen que els equatorians i altres, en arribar de països que van independitzar-se d'Espanya, amb llengües autòctones com el quítxua, serien amatents d'emprar el català així com de donar suport a l'independentisme.

Això encara està per veure's. No podem, tanmateix, esperar que és produeixi un miracle. Cal assumir que la immigració massiva ha estat i és un greu problema no ja per la normalització sinó per la supervivència del català.

No és tant d'integració que cal parlar, una integració fracassada i impossible com és obvi, com d'aturar l'assentament d'immigrants i tan aviat sigui possible d'incentivar-ne el retorn als seus països d'origen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada