dissabte, 18 de febrer del 2023

ROCHY RD I LA SEVA GENTOLA

 

Rochy RD

"[...] Rochy RD és considerat un dels rapers de capçalera de la banda llatina dels Trinitarios, si bé ell ho nega. Les lletres de les seves sexualitzades cançons i on la violència i l'ostentació són la tònica general es vinculen a l'ideari d'aquests grups llatins. [...] La sala estava preparada per acollir un concert d’un raper de primer nivell. Capitolio estava preparat amb taules que s’havien venut a 500 euros cada una i on podien seure quatre persones. [...] Les taules a primera fila, però, no eren les més barates. Reservats amb taules més grans s’han arribat a pagar a 3.000 euros, segons els organitzadors." "[...] Es va fer un macrodispositiu que va acabar amb quatre detencions i 275 persones identificades que acumulaven més de 300 antecedents."

Com gosa la policia de destorbar aquest bonic esdeveniment organitzat per uns dominicans a Cornellà de Llobregat?

N'addueixen els defensors que la seva celebració i exaltació de la violència rau en la seva misèria econòmica i marginació social.

Encara que, com és veu, paguen molts diners per assistir al concert. No són precisament pobres. 

Potser són tots uns reeixits emprenedors de vocació filantròpica, sense relació amb negocis més tèrbols?

És interessant que els afrodescendents als EUA, a la Gran Bretanya i ara a Catalunya, per exemple, comparteixin la mateixa estima a aquesta música i allò que diu.

Qui malden de justificar-los diuen que també hi ha púrria nostrada. Cert, però això no suposa voler púrria forana. En tenim prou amb la nostra.

L'aportació social i etnocultural d'aquests dominicans és nul·la. Però sembla que, segons els seus apologetes, tenim el deure moral d'acollir-los.

A qui beneficia el seu assentament a Catalunya? Per què és obvi que no a nosaltres els catalans i europeus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada