diumenge, 29 d’agost del 2021

BOUSHRA ALMUTAWAKEL, OCCIDENT ÉS SEMPRE EL DOLENT


"(...) En una entrevista para la BBC la fotógrafa afirmó que el problema no es el velo, sino la mirada occidental que se brinda al tema, ya que existen mujeres profesionistas, incluida ella misma, que no se encuentran oprimidas a pesar usar esta prenda. (...) Boushra Almutawakel sostuvo que uno de los problemas es que se habla desde Occidente, pero no se da voz a las mujeres musulmanas que viven estos territorios y culturas, o que viven bajo conflictos como con el afgano."

La fotógrafa iemenita Boushra Almutawakel ha triomfat entre els occidentals. Exercint una professió fins ara inèdita entre les dones al seus país com prova que en sigui  la primera que s'hi dedica. 

Però escomet contra nosaltres defensant el hijab o, dit altrament, l'islam. Titllant-nos, en síntesi, de supremacistes i racistes per gosar de criticar-los des de la nostra cultura i valors. No som prou relativistes encara pel que sembla. 

Perquè el fet de ser fotògrafa i viure a Occident des de fa molt de temps, d'haver-hi assolit fites personals i professionals que amb tota seguretat mai hauria ni somiat al Iemen, no ha fet minvar gens la seva identitat musulmana. 

La nostra identitat etnocultural, pel contrari, s'esllangueix cada cop més acceleradament. Arran de l'assentament massiu d'immigrants. Qui massa sovint són indiferents o directament hostils a la nostra cultura i els nostres valors.

Si Almutawakel malgrat estar occidentalitzada diu això, què en podem esperar de les masses d'immigrants que són indiferents o directament hostils contra nosaltres? Què podem esperar dels seus descendents a qui han transmès aquesta actitud xenòfoba?

Cal esmentar quant tot plegat també les masoquistes autòctones com les del Departament d'Igualtat i Feminismes del govern. Qui en contradicció amb el seu tarannà militant contra tot allò que perceben com opressió heteropatriarcal defensen el hijab i, així, l'islam.

Potser ho fan mogudes per les millors de les intencions. Les errades comeses en el seu nom acostumen a ser, tanmateix, les que és paguen més cares. Perquè fer lloc a cultures i valors aliens als nostres, al preu de renunciar-hi, és assegurar el nostre sotmetint a aquestes.

Els cal urgentment a aquestes bledes nostrades ser més eurocèntriques així com menys multiculturalistes i multiracialistes. Fan el ridícul més escruixidor en lloar l'islamocentrisme de Boushra Almutawakel i alhora rebutjar, pel contrari, la seva identitat europea.

No importa el que fem gent com ella sempre escometrà contra nosaltres. Perquè som europeus. Perquè, en acabat, hi ha coses que són incompatibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada